9. junija smo se podgrajski šolarji odpravili na zaključno ekskurzijo. Z vlakom smo se odpeljali čez Gorjance v Semič. Tam smo si ogledali Muzejsko hišo Semič ter se udeležili ustvarjalne delavnice v Kulturnem centru Semič. V muzeju smo si ogledali geološko zgodovino našega planeta in pestrost oblik življenja od nastanka sveta dalje ter pokrajinske značilnosti Bele krajine. Spoznali smo tudi živi fosil-Jalžićevo kongerijo, ki je bila odkrita v izviru ob reki Krupi leta 2010 in je edina živa jamska školjka. Kongerija pa je bila tudi osrednja nit v ustvarjalni delavnici, kjer so učenci ustvarjali svoje školjke kongerije iz modelirne mase in jih nato uporabili pri ustvarjanju zapestnic.

Preživeli smo zanimivo dopoldne v Beli krajini, ki nam bo ostalo v spominu po gostoljubnosti, zanimivem vodenju muzejske hiše, osvežujočem sladoledu in nenazadnje tudi po vožnji z vlakom.

Foto utrinke si lahko ogledate tukaj.

 

V torek, 13. junija, smo na šoli priredili veselo popoldne za učence, ki so v tem šolskem letu uspešno opravili bralno značko. Prvi del popoldneva smo preživeli v gozdu, kjer so učenci spoznali slepo gozdno pot. Nato smo se odpravili proti travniku, kjer so lahko izrazili svojo ustvarjalnost in domišljijo. Tako so nastale cvetoče žive slike.

Drugi del popoldneva pa smo preživeli na šolskem igrišču ob druženju, slastnih palačinkah, ki so nam jih tokrat spekle kar učiteljice za pridno branje in domačem bezgovem soku.

Imeli smo se zares lepo, kar lahko vidite tudi na naših fotografijah.

Dostopnost