Prvi šolski dan

19 ukaželjnih dolških šolarjev je v petek, 1. 9., zopet sedlo v šolske klopi. Za 3 od njih, prvošolce, je bil ta dan še posebej slavnosten. Obiskal nas je tudi policist in nas spodbudil k skrbi za varnost v prometu. Prijetno je bilo poklepetati s sošolci in si podeliti počitniške spomine. In če en dan po začetku šole nastopi vikend, je pa še sploh super!

Obiranje sadja iz šolskega sadovnjaka

Letošnja bera sadja iz našega sadovnjaka je bila skromna, a vseeno smo hvaležni za košaro okusnih sadežev, ki so nas napolnili z zdravjem in energijo.

Športni dan

Sončen jesenski dan nas je povabil na gibanje v naravo. Po gozdnih poteh smo se odpravili do travnika v bližini Brezovice, kjer smo se srečali z učenci matične šole od 1. do 3. razreda ter njihovimi učiteljicami. Pletli smo nova poznanstva ter se v mešanih skupinah preizkusili v starih otroških igrah. Gospema Mariji in Darinki, ki sta nam velikodušno ponudili travnika za igro ter nas bogato založili s sladkimi dobrotami, se zahvaljujemo za izjemno gostoljubje.

Rojstni dan šolstva na Dolžu

  1. 9. 1919 se je v Plantanovi hiši na Dolžu začel pouk. Pogoji za pouk so bili skromni in za današnje razmere nepredstavljivi. Na obletnico začetka pouka smo se spomnili tudi mi. Zbrali smo se pred hramom učenosti, se pogovorili o pomembnih dogodkih v zgodovini šole in skupaj zapeli himno naše šole. Nato smo se napotili na sprehod po kraju, da bi si ogledali lokacije nekdanjih prostorov učenosti. Presenetila nas je ploha, pred katero smo si poiskali zavetje pri prijaznem domačinu Ivanu. Po vrnitvi v šolo smo s pomočjo slikanice spoznavali, kakšne so šole drugod po svetu. Dan smo posladkali z zdravim prigrizkom – slastnimi sadnimi nabodali. Draga šola, vse najboljše!

 

SEPTEMBRSKE  FOTOGRAFIJE

 

 

 

Dostopnost